jastab 2_vit_rotated_cropped_1000px

Yrkesförarutbildningar
&
Friskvård

Friskvård

KAM behandling

Komplementär Alternativ Medicinsk behandling
30 min - 690 kr
40 min - 850 kr
60 min - 950 kr
Bokning sker via telefonkontakt efter inskickat önskemål.

Dornmetoden är en alternativ holistisk behandling (att återfå en känsla av energi och välbefinnande). Metoden är en behandling till självhjälp som används för att korrigera felställningar i nacken, ryggraden, bäcken samt andra leder, samt hjälper kroppen att förbättra den allmänna hållningen och hälsan.

Dornmetoden anses vara väldigt effektiv och säker.

Dornmetoden har utvecklats för ca 30 år sen genom tysken Dieter Dorn och har blivit en snabbt växande behandlingsmetod över hela världen.

Jag använder mjuka rörelse och lätt tryck för att korrigera felställningar, jag arbetar utan manipulation eller knäckande. Oftast börjar den med korrigering av funktionella skillnader i benlängd som de många av oss har. Skillnader i benlängden leder till snedställning av bäckenet vilket i sin tur leder till snedställning i ryggraden, precis som ett tornbygge med dålig fundament. Ryggraden som är en av våra mest centrala delar i kroppen har kopplingar till alla våra organ och kroppsfunktioner. Inom Dornmetoden anses kopplingarna vara så väl fysiska som psykiska. En blockering av kotor i ryggraden kan leda till besvär, smärtor och sjukdomar var som helst i kroppen.

Passar dig som har avslappning som primärt mål. Du känner dig stressad, har kanske lite ont i nacke och rygg och behöver komma ner i varv. En klassisk massage frisätter våra må bra hormoner. Du ska efter en klassisk massage känna dig avslappnad och harmonisk i kroppen.

Passar dig vars mål är att påskynda återhämtningen. Du tränar troligtvis mycket och behöver återhämta dig ordentligt inför nästa pass eller en tävling. Under idrottsmassagen går man på hårt och snabbt på musklerna. Det gör mer ont jämfört med en klassisk massage, du blir dock avslappnad även av en idrottsmassage.

Passar dig som har dåliga arbetsställningar och känner dig stressad, kanske har ett stillasittande arbete. Dessa faktorer kan på sikt ge värk i kroppen. Det här är en behandling med fokus på att få i gång flödet och energin i musklerna igen.

Behandlingsformen är massage, muskeltöjningar och triggerpunktsbehandling, samt manuell mobiliseringsteknik för att behandla den som lider av smärta eller nedsatt rörlighet.

Medicinsk massageterapi har som mål att vara ett komplement till yrken som kiropraktik, naprapati och fysioterapi, (sjukgymnaster).

Grundar sig i att det finns zoner/reflexpunkter i fötterna som står i förbindelse med varje del av kroppen. Om det finns överbelastning eller obalans i en kroppsdel visar det sig i reflexzonen som smärta. De områden som smärtar stimuleras/masseras med händer eller zonstavar.

Nervretningarna från zon i fötterna till kroppsdel löser blockeringar, ökar cirkulationen och aktiverar kroppens egen självläkningsförmåga.

Behandlingen utförs ofta under fötterna men det kan även vara på t ex händer, ben, knän och öron. För att du ska få bra effekt är det rekommenderat med en behandlingsserie på minst tre behandlingar för att sedan utvärdera resultatet.

I Norden kallas behandlingen för zonterapi men i övriga delar av världen för reflexologi.

Vanliga besvär som behandlas med zonterapi/reflexologi är stress, muskel- och ledbesvär, magproblem, huvudvärk och migrän, ryggont, sömnsvårigheter, oro och för att immunförsvaret ska bli starkare.

Är en kraftfull form av aromaterapi, där lätt beröring och massage kombineras med eteriska oljor. Den är mycket effektiv mot rygg och nackproblem, den har en stärkande effekt på immunförsvaret samt en välgörande behandlingsform för oro och stress.

Triggerpunktsbehandling är en effektiv och ibland smärtsam behandlingsmetod för att ta bort smärta orsakad av spända muskelfibrer.

För att uppnå det bästa resultatet av mina behandlingar så blandar jag ihop mina olika tekniker.